VÅR LÄRMILJÖ

På Solstrålen har vi en förskola med öppna ytor, där lärmiljön anpassas efter barngruppens behov och intressen. Vår gård nyttjas i stor utsträckning men pedagogerna tar också vara på vår närmiljö som skogen, parker och pulkabackar samt bussutflykter till bibliotek, muséer eller teatrar inne i Norrköping. Att vara ute har stort fokus i vår pedagogik och vi ser att övervägande fördelar med att vara ute i så stor utsträckning det går.

UTFLYKT

När temperaturen och årstiden tillåter, går vi till skogen en gång i veckan. Då tar vi med matsäck och använder oss av skogen som lärandemiljö i vår utbildning. Och om vi har tur brukar även trollet Trulle komma på besök för att lära barnen om naturen, nya sånger och hur man bygger broar.

VÅR DAG PÅ SOLSTRÅLEN

Vi på Solstrålen anpassar våra öppettider efter våra familjers behov. För oss är det viktigt att underlätta livpusslet och få det att fungera med fokus på barnets bästa. Idag har vi öppet mellan 7.15-17.15.

SOLSTRÅLEN ÖPPNAR

FRUKOST

SAMLING OCH FRUKTSTUND

LUNCH
följt av aktiviteter eller
sovvila för de yngre i vagnar ute

MELLANMÅL

FRUKT
och varvar ner inför dagens stängning

VÅRA PEDAGOGER

På Solstrålen arbetar fyra pedagoger tätt tillsammans och bildar en gemensam arbetsgrupp. De arbetar för närvarande i pedagogpar där de delat in barngruppen i en yngre och en äldre grupp. Våra pedagoger strävar efter att varje barn, varje dag ska få känna att de haft en trygg, lärande, utvecklande och lustfylld dag på förskolan.

ANNA

REKTOR OCH FÖRSKOLLÄRARE

Anna har arbetat på Solstrålen i många år och har i sin kombinerade roll, som rektor och förskollärare, både ett nära samarbete med styrelsen och personalen. Hon strävar efter att utveckla verksamheten och tycker det är extra spännande med barnens språkutveckling. Hon värdesätter det småskaliga och familjära som kännetecknar Solstrålen.

ULRIKA

BARNSKÖTARE MED ADMINISTRATIV ROLL

Ullis har också varit på Solstrålen under flera år, och är insatt i de administrativa uppgifterna på förskolan. Hon vurmar extra för barnens behov av rörelse, och är duktig på att hitta många lediga stunder där hon utmanar dem motoriskt. Hon har erfarenhet av föräldrakooperativ både som förälder och som pedagog på tidigare förskolor.

LISA

FÖRSKOLLÄRARE

Lisa har en förkärlek för lärmiljöer och är mån om att hitta kreativa och inspirerande lösningar för hur vi utformar vår miljö och verksamhet för att tillgodose varje individs behov och intressen. Hon ser relationerna till barn och föräldrar som en mycket viktig del i att skapa förutsättningar för barnens bästa förskoletid.

STINA

BARNSKÖTARE

Stina är vår pyssliga tjej, som gärna tar sig tid för att uppmuntra barnen i deras estetiska uttryck. Hon är kreativ och har mycket fantasi som hon vill delge barnen både utifrån sina egna, men framför allt barnens intressen. Hon är lugn som person och har ett stort engagemang i barngruppen.

AMANDA

FÖRÄLDRALEDIG FÖRSKOLLÄRARE

Amanda tog sin förskollärarexamen 2017 och har nu arbetat på Solstrålen i några år. Hon gillar det nära samarbetet med familjerna som föräldrakooperativet erbjuder. Hon tycker om att upptäcka tillsammans med barnen och att det är roligt och givande att i lärandet fånga upp och ta utgångspunkt i barnens egna intressen. Just nu är Amanda hemma med sin egen lilla bebis, men kommer gärna och hälsar på ibland!